Take a fresh look at your lifestyle.

Як приготувати котлети з свинячого фаршу: покроковий рецепт з фото

0 66

Хочете навчитися, як приготувати котлети з свинячого фаршу, щоб вони були соковитими, ароматними та рум’яними? Цей покроковий рецепт з фото – саме те, що вам потрібно!


Котлети – це страва, знайома кожному з дитинства. Проте, незважаючи на гадану простоту, приготування ідеальних котлет має свої секрети. Я, як досвідчений кулінар, розкрию вам усі тонкощі цього процесу та допоможу приготувати котлети з свинячого фаршу, які вразять ваших рідних та гостей.

Як приготувати котлети з свинячого фаршу: покроковий рецепт з фото

Вибір продуктів: на що звернути увагу

Перш ніж приступити до приготування, важливо правильно вибрати інгредієнти. Від їх якості залежить смак та консистенція готової страви.

  • Свинячий фарш: Найкраще підійде фарш середньої жирності (20-30%). Жирний фарш зробить котлети занадто важкими, а пісний – сухими. Якщо у вас є можливість, приготуйте фарш самостійно з м’якоті свинини.
  • Хліб: Для котлет використовують черствий білий хліб. Він вбирає зайву вологу з фаршу та надає котлетам ніжної текстури.
  • Цибуля: Додає соковитості та аромату. Можна використовувати ріпчасту цибулю або білу.
  • Яйця: Використовуйте свіжі курячі яйця. Вони зв’язують інгредієнти та надають котлетам форми.
  • Молоко: Замочування хліба в молоці робить його м’якшим та надає котлетам ніжності. Можна замінити молоко водою або бульйоном.
  • Часник: Додає пікантного смаку та аромату.
  • Спеції: Сіль, чорний мелений перець – обов’язкові інгредієнти. Для більш насиченого смаку можна додати паприку, коріандр, мускатний горіх, сушені трави (петрушку, кріп, базилік).
  • Паніровка: Традиційно для паніровки використовують панірувальні сухарі. Але можна експериментувати з іншими варіантами: борошно, манна крупа, мелені вівсяні пластівці, кунжут.
  • Рослинна олія: Для смаження підійде рафінована соняшникова або оливкова олія.

Як приготувати котлети з свинячого фаршу: покрокова інструкція

Тепер, коли всі інгредієнти підготовлені, можна приступати до приготування котлет. Дотримуйтесь моїх рекомендацій, і у вас все вийде!

  1. Підготовка хліба: Зріжте з хліба скоринку та замочіть м’якуш у молоці або воді на 10-15 хвилин.
  2. Підготовка цибулі та часнику: Цибулю очистіть та дрібно наріжте або натріть на тертці. Часник пропустіть через прес або дрібно порубайте ножем.
  3. Приготування фаршу: У великій мисці з’єднайте свинячий фарш, віджатий хліб, цибулю, часник, яйця, сіль та спеції. Ретельно вимішайте фарш руками до однорідної консистенції. Для того, щоб котлети були більш пишними та ніжними, фарш можна “відбити”: підніміть його над мискою та з силою киньте назад. Повторіть цю процедуру кілька разів.
  4. Формування котлет: Змочіть руки холодною водою та сформуйте з фаршу круглі або овальні котлети товщиною приблизно 1,5-2 см.
  5. Паніровка: Обваляйте котлети в панірувальних сухарях або іншому обраному вами виді паніровки.
  6. Смаження: Розігрійте на сковороді рослинну олію. Викладіть котлети на сковороду та обсмажте з обох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.
  7. Доведення до готовності: Зменште вогонь, накрийте сковороду кришкою та тушкуйте котлети ще 5-7 хвилин. Щоб переконатися, що котлети готові, проткніть одну з них ножем або виделкою. Якщо сік, що виділяється, прозорий, котлети можна знімати з вогню.

Секрети соковитих котлет

  • Використовуйте холодні інгредієнти: Фарш, яйця та молоко повинні бути холодними. Це допоможе зберегти соковитість котлет.
  • Добре вимішуйте фарш: Чим довше ви будете вимішувати фарш, тим більш однорідним та еластичним він стане, а котлети – соковитішими.
  • Не пересмажуйте котлети: Пересмажені котлети будуть сухими та жорсткими.
  • Додайте в фарш трохи вершкового масла або жирних вершків: Це зробить котлети ще більш соковитими та ароматними.
  • Використовуйте різні види паніровки: Експериментуйте з борошном, манною крупою, вівсяними пластівцями, кунжутом.

Варіації рецепту: котлети з начинкою та добавками

Котлети рецепт з фаршу і хліба – це база, яку можна урізноманітнити, додаючи різні інгредієнти:

  • Котлети з сиром: Додайте в фарш тертий твердий сир або нарізаний кубиками плавлений сир.
  • Котлети з грибами: Дрібно наріжте гриби (печериці, гливи) та обсмажте їх з цибулею. Додайте до фаршу.
  • Котлети з овочами: Натріть на тертці моркву, кабачок або картоплю. Додайте до фаршу.
  • Котлети з зеленню: Дрібно наріжте свіжу зелень (кріп, петрушку, зелену цибулю) та додайте до фаршу.

Як приготувати котлети з свинячого фаршу в духовці

Якщо ви віддаєте перевагу більш дієтичним стравам, котлети можна запікати в духовці. Викладіть котлети на деко, застелене пергаментним папером, та запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Висновок

Тепер ви знаєте, як приготувати котлети з свинячого фаршу різними способами. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами та спеціями, і ви обов’язково знайдете свій ідеальний рецепт.

Завітайте на сайт smakolik.pp.ua, щоб знайти ще більше цікавих рецептів та кулінарних ідей! Підписуйтесь на наші оновлення та будьте в курсі останніх новин зі світу смачної їжі!

Читайте нас у групі Super master

Залиште відповідь

Форма примітки перед коментарем

Примітка після форми коментаря

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше